Švenčiame šeimos dieną

Švenčiame šeimos dieną

2024-06-02

Meilė, rūpestis, santarvė, bendravimas, pagarba, tradicijos, namai – vis tai telpa į žodį ŠEIMA.
2024 m. gegužės 24 dieną Biržų kultūros centre Biržų neįgaliųjų dienos centro lankytojai  parodė spektaklį „Gyvybės medis“, skirtą Šeimos dienai. Tai pasakojimas apie pirmapradį žmogaus gyvenimo ratą, jo paprastą ir taikų gyvenimą ir šviesmečiais nešamą beprotybę technologijų eroje.
Ar išsaugosim Gyvybės medį – mūsų miškus, mūsų namus, upes ir paukščius, ar išsaugosim Žmogų greitame šio gyvenimo rate? Tokią mintį dėstė režisierė, o ją įgyvendino mūsų aktoriai. Ką gi galima parodyti per tas 15-20 minučių ir be žodžių?
Šią dieną buvo pakviesti tėveliai, draugai, buvo laukiami ir visi norintys, kurie matė skelbimą internetinėje platformoje Facebook.  Ir nesvarbu, kiek susirinko, svarbu ar palietė širdis? „Spektaklis tiesiog tobulas! Viskas – artistų susikaupimas savo vaidmenyse, nameliai, obelis, balti skalbiniai, lagaminai, vaizdo projekcijos ir muzikos garsai – labai veikia žiūrovą. Žmogaus gyvenimo prasmė ir trapumas praskrieja akimirksniu, graudina, bet kartu nuteikia labai viltingai! Ačiū režisierei Loretai, ačiū Jums“ – tokius atsiliepimus parašė vieno iš lankytojų mama Dalia Kėželienė.
Šiam spektakliui Centro jaunuoliai labai ruošėsi, visą mėnesį gamino dekoracijas, aktyviai repetavo, pyko ir džiaugėsi, laukdavo režisierės, kuri su meile ir įtaigiai pasakojo, ką reiškia kiekviena scena. Esame dėkingi režisierei Loretai Gasiūnaitei už mums sukurtą scenarijų ir savanorišką pagalbą ruošiant spektaklį, už sukurtą vaizdo ir garso takelį.  
Visi, atvykęs į Šeimos šventę, buvo pakviesti prie nedidelio, bet jaukaus vaišių stalo kartu išgerti kavos su skanėstais, pabendrauti ir nors trumpai akimirkai visiems pasibūti toje bendrystėje kaip šeimoje. Kažkuria prasme visi ir esame lyg šeima, kai galime pasidžiaugti, pasiguosti, pasijuokti ar pasigerėti kartu.
Dėkojame už skanėstus V. ir I. Kavaliauskams (Tortai ir skanėstai Biržuose) ir Biržų kultūros centrui ir jų darbuotojams, kurie padėjo paruošti mūsų šventę.


Paskutinį kartą redaguota: 2024-06-02